Baskılı Boya

Baskı Boyalara Neden İhtiyaç Duyarız?

Üretim sektörünün hayatımıza girmesi ile birlikte plastik baskı boyaları üretimi de bir gerekliliğe dönüştü. Bu amaçla üretime başlayan firmalar tekstil sektörünün plastik baskı boyaları üretimini üstlendi. Her geçen gün değişen ve gelişen talepler baskı boya içeriklerini ve uygulama tekniklerini de geliştirdiler.

 

İşin sonunda ortaya son derece kaliteli ürünler çıktı. Bu alanda hizmet veren firmalar üretimde devamlılığı sağlamak ve işlerini geliştirmek için kaliteli ürünleri müşterileri ile buluşturmayı hedeflemektedir.

 

Plastik Baskı Boya ve Özellikleri

 

Bu boyalar renklerine ve özelliklerine göre farklı isimler alırlar. Örneğin aşındırma boyası beyaz ya da aşındırma süper beyaz gibi. Aşındırma beyaz boyalarının tuşesi oldukça kalitelidir. Kutu içinde muhafaza edilen boya onarım ya da yenileme işleminin bitiminin ardından yeniden kullanılabilir. Böylece bu tondaki yeni onarım işleri için ekstra masraf çıkarmaz.

 

Bu boya ince bir tek kat halinde istenilen rengi ve parlaklığı yakalar. Baskı patı boyalarının yumuşak tuşe etkisinin yanında yıkama direnci ve renk yoğunluğu kalitesi yüksektir. Böylece zamanın ve doğal koşulların etkisine karşı dayanıklılık gösterirler. Ürünlerin teknik özelliklerine baktığımızda uygulama alanları, fikse derecesi ile zaman göstergesi ve ambalaj kapasiteleri ürün paketi üzerinde belirtilmiştir.

 

Plastik Baskı Boyalarının Kullanım Alanları

 

Daha çok tekstil sektörü tarafından kullanılan plastik baskı boyaları birbirinden farklı kumaş türlerini boyadığı gibi şekillerin renklendirilmesinde de kullanılır. Öyle ki sublimasyon, transfer baskı, taş baskı, hologram, kabartma, reflektör ve plastik baskı gibi desenleme ve renklendirme teknikleri buna örnektir. Kaliteli plastik baskı sayesinde giysilerdeki desenler yıkama sonrası aşınma ve akma yapmaz.

 

Bu baskı tekniği kullanılarak hazırlanan kumaşlar gerekli testlere tabi tutularak, testi geçmesi halinde piyasaya sürülmüştür. Renk çeşitlerine baktığımızda, beyaz başta olmak üzere siyah, şeffaf, açık sarı, gold sarı, turuncu, bayrak kırmızı, karmen kırmızı, açık mavi, saks mavi, ultramarin ve turkuaz en çok kullanılanlarıdır. Bunlardan başka lacivert, kahve, yeşil, magenta, floresan sarı, floresan turuncu ve pembe, florosen yeşil ve sim tutkalı da kumaşlar üzerinde tekstilciler tarafından sıklıkla kullanılan renk çeşitleridir.